Vores Ansvar

Vi vil vise, kort og konkret, hvordan hver enkelt forretningsenhed bidrager til samfund, miljø og økonomi, som samlet går under navnet Tredobbelte bundlinje. Vi vil også vise, at modsat normen er det ikke blot en tilføjelse til vores forretning – det er vores forretning: vores forretningsidéer, rekruttering, ledelse, genbrug og det at give tilbage til det samfund, vi som forretning operere i.

MatKon Refurbish

Miljø

Genbrug og atter genbrug. Det er essensen af denne forretning. Hvis vi ikke er i stand til at sende alle routers tilbage til danske hjem, sørger vi for at hver enkelt enhed sammen med alt tilhørende materiale (printkort, plastik, pap, metal, papir og kabler) bliver skilt ad del for del, og genbrugt mest muligt – til dette har vi udvalgt vores ISO 14001 certificerede partner Henrik Tofteng A/S.

Samfund

Vi har valgt et par helt særlige organisationer at samarbejde med, for bl.a. at kunne løse opgaver som dem beskrevet ovenfor. Vi samarbejder med Specialisterne, en non-profit organisation der hjælper autister i gang på arbejdsmarkedet – de har i samarbejde med FN, et mål om at skabe en million jobs på verdensplan for personer med autisme, inden 2025. I Danmark er målsætningen 1000 jobs – det vil vi bidrage til. Det gør vi også gennem et samarbejde med Hans Knudsen Instituttet, der hjælper personer med nedsat funktionsevne, på vej mod job eller uddannelse

MatKon Data

Miljø

Vi tilbyder kun løsninger, både til privat og erhverv, der inkludere brugt hardware, ligesom vi tilbyder både privat og erhverv at samle deres brugte IT op – som enten kan komme en ny bruger til glæde, som deres nye brugte computer eller kabel, eller som elektronik skrot der bliver skilt ad del for del og genbrugt, efter ISO 14001 standard.

Samfund

Der har længe været mangel på praktikpladser i Danmark, men det vil vi ændre på. Matkon Data samarbejder med TEC (teknisk erhvervsskole center) om at ligge hovedvægten af vores ansættelser på dygtige praktikanter, i gymnasie-alderen.

Vi samarbejder med Specialisterne, en non-profit organisation der hjælper autister i gang på arbejdsmarkedet – de har i samarbejde med FN, et mål om at skabe en million jobs på verdensplan for personer med autisme, inden 2025. I Danmark er målsætningen 1000 jobs – det vil vi bidrage til. Det gør vi også gennem et samarbejde med Hans Knudsen Instituttet, der hjælper personer med nedsat funktionsevne, på vej mod job eller uddannelse

MatKon ProService

Miljø

Forbuger elektronik og hver enheds tilbehør, udgør en en stor del af den forurening, vi lige nu oplever på verdensplan. ProService vil med Recycle & Resell konceptet, hjælpe producenter med at købe deres brugte udstyr tilbage fra kunden, og gøre det klar til en ny. Vi har ligeledes stor erfaring i vedligeholdene opgaver, som er alt afgørende for at holde en maskine kørende, i så lang tid som muligt.

Samfund

Der har længe været mangel på praktikpladser i Danmark, men det vil vi ændre på. Matkon ProService samarbejder med TEC (teknisk erhvervsskole center) om at ligge hovedvægten af vores ansættelser på dygtige praktikanter, i gymnasie-alderen

Vi har valgt et par helt særlige organisationer at samarbejde med, for bl.a. at kunne løse opgaver som dem beskrevet ovenfor. Vi samarbejder med Specialisterne, en non-profit organisation der hjælper autister i gang på arbejdsmarkedet – de har i samarbejde med FN, et mål om at skabe en million jobs på verdensplan for personer med autisme, inden 2025. I Danmark er målsætningen 1000 jobs – det vil vi bidrage til. Det gør vi også gennem et samarbejde med Hans Knudsen Instituttet, der hjælper personer med nedsat funktionsevne, på vej mod job eller uddannelse

MatKon Travel

Vi vil give tilbage, til det land vi tilbyder til hele Danmark som rejsedestination. Det vil sige, at 5% af vores omsætning går til udvalgte nonprofit og ikke-statslige organisationer og projekter, som arbejder for et bedre miljø og samfund

Miljø

Vi samarbejder med CENN (Caucasus Environmental NGO Network), som tager udgangspunkt i Georgien og arbejder derfra ud i resten af Caucasus regionen (Georgien, Armenien og Aserbaijan). CENN arbejder med alle dele af samfundet, fra skoler til virksomheder, for at forurene mindre og genbruge mere. Alle rejsende er mere end velkomne til at besøge CENN’s hovedkontor i Tbilisi, som hellere end gerne viser om det hårde arbejde for at holde det smukke Georgien smukt.

Samfund

Vi donerer til et hospice for børn, Firefly World. Dette projekt tager udgangspunkt i, at give den bedste, holistiske behandling til børn, der ikke forventes at nå at blive voksen. Et hold af læger, sygeplejersker, psykologer og frivilige, arbejder sammen for at finde den bedste personlige behandling, for det enkelte barn.

I Gerogien er der (desværre) mange hjemløse hunde. Et af internaterne, Tamaz Elizbarashvili’s hunde internat i Tbilisi, huser over 300 hunde, over 50 hvalpe og et par bjørne (ikke i samme gård)

Fælles for alle enheder

Gennem et samarbejde med Integrationsnet, en del af Dansk Flygtningehjælp, hjælper vi flygtninge i gang på arbejdsmarkedet. Hvad enten det er unge personer som skal i praktik, arbejdsdygtige som ikke kan finde et arbejde og vil starte hos os i praktik, eller flygtninge som af helbredsmæssige årsager er uden for arbejdsmarkedet, vil vi hjælpe så meget vi kan. I blandt de mange forskellige opgaver der er hos os, finder vi altid et arbejde der passer til den enkelte.

Vi samarbejder med Inside Knowledge ApS, som har adskillige års erfaring i specialtilrettede forløb for ledige borgere både jobparate og andre med forskellige problemstillinger udover ledighed – har særlige erfaringer både for de nyankomne flygtninge (under integrationsforløbet) og indvandrere, som har været i Danmark i en årrække. Vi stiller en praktikplads til rådighed, hver gang Inside knowledge anmoder om det, med det klare mål at det skal ende i et job hos MatKon, for praktikanten.

 

Diversitet og lige muligheder – vi tror på, og talrige undersøgelser viser, at organisationer fungere bedre hvis der er en stor grad af diversitet internt, i alle nivaeuer. Udover vores indsats for at hjælpe udsatte samfundsgrupper, hvilket skaber en diversitet i kultur, forståelse og uddannelse, er vi også meget opmærksomme på ligestilling af køn, især når det kommer til at hyre, løn og hvilket niveau den enkelte bliver ansat til. På samme måde er det prioritering i hele MatKon at alle har ret til at blive hørt, men det forventes også af alle ansatte at de på alle afdelingers månedlige møder, kritisk og konstruktivt stiller spørgsmål til sit team og især ledelsen, om arbejdskultur, karriere muligheder, arbejdsklima osv.